Werner van Rillaar / David Ronaldo & the Dice

Reservaties verplicht, enkel mogelijk per tafel van max 8. Reserveren via Facebook, info@cafe-roosendael.be of 015/29 41 37
Werner Van Rillaar
Geboren te Muizen bij Mechelen en gekend als folk zanger/ gitarist en figuur die af en toe ook acteert voor tv en film. Treed bijna altijd alleen op, met gitaar en zang. Brengt dan eigen nummers en covers van voorbeelden als Christy Moore, The Pogues, Neil Young enz…. Ambiance gegarandeerd! Het schrijven van teksten is voor Werner een belangrijke uitlaatklep. Bracht nog samen met David in Iedereen Beroemd een muzikale ode aan de recent overleden circuslegende Johnny Ronaldo.
David Ronaldo & The Dice
Dat een band erin slaagt om tijdens het Corona jaar een full album af te leveren mag bijna een wonder heten. Toch is de opvolger van ‘Citizen of the World’ twee jaar later een feit….
Het tweede full album, ‘Shoot them with Words’, is een ode aan de vorig jaar overleden Johnny Ronaldo en staat bol met uit het leven gegrepen teksten.
De gitaar georiënteerde Americana roots-rock muziek met de herkenbare hese stem van David is al enkele jaren hèt handelsmerk van de band. De sfeer van het nieuwe album varieert van donker, onheilspellend bluesy tot funky en speels, waarbij de gitaren nog steeds centraal staan maar deze keer met heel veel aandacht voor de meerstemmige samenzang. Van de elf nummers zijn er negen van eigen hand.
Voor dit album deed de band beroep op enkele bevriende muzikanten (Pieter Akkermans op Hammond orgel, Wim Degeest op blues-harp en Andries Boone speelde viool en mandoline) wat zorgt voor een extra dimensie aan de songs. De backing vocals van Luk De Graaff, Piet Vastenavondt, Hedwig Peetermans en Chantal Kashala zorgen voor een kleurijke omkadering van de songs.
‘Shoot them with words’ komt uit onder ‘Fandango Music’, het ‘Rootsmusic’ label van de gelijknamige Studio Fandango.
Intussen maakt Mr. FANDANGO Dirk Lekenne zelf deel uit van de band. Hij zat bij dit album dus niet alleen achter de knoppen van de mix-tafel, zowel het slide als lap-steel gitaarwerk zijn van zijn hand. Ook live zal binnenkort het gitaarduo Verbinnen-Lekenne te zien zijn.
De release van ‘Shoot them with Words’ is voorzien voor 18 Juni 2021. Een eerste singel met clip is alvast ‘Midnight Sun’ : https://www.youtube.com/watch?v=XKadF2XFUKU
Live wordt het een mix van oud en nieuw eigen materiaal afgewisseld met herwerkte versies van bestaande nummers.

Datum

09 jul 2021
Verlopen!

Tijd

20:00 - 23:00
QR code

Recente berichten